Uit elkaar gaan, welke begeleiding past het best bij mij?

De manier waarop jullie uit elkaar gaan is alles bepalend. Gaan jullie zoveel mogelijk in onderling overleg uit elkaar, of is hiervoor op dit moment geen ruimte. BFPA biedt  de mogelijkheid van gezamenlijk advies en de juridische, financiële en fiscale begeleiding van het gehele scheidingsproces. Individueel advies is, wanneer dit de voorkeur heeft, uiteraard mogelijk. Verzorgt een andere scheidingsdeskundige de begeleiding? In dat geval kan BFPA complementair de financiële en fiscale paragraaf invullen.

Financieel advies bij scheiding of uit elkaar gaan

Hoe gaan we om met het Coronavirus?

In principe kunnen afspraken gewoon doorgaan en nieuwe afspraken nog steeds gemaakt worden. Echter, in plaats daarvan wordt er bij voorkeur gebruik gemaakt van “video calls”. Dit is een prima alternatief wanneer het niet noodzakelijk is om fysiek af te spreken voor de begeleiding van het scheidingsproces. Hetzelfde geldt voor alle overige diensten. Belastingaangiftes kunnen eveneens volledig digitaal worden verzorgd. Op deze manier hoeft er niemand de deur uit en kan de advisering en begeleiding gewoon doorgaan. Via onderstaande link lees je meer over de alternatieve mogelijkheden rekening houdend met het Coronavirus en de voorschriften van de Rijksoverheid en het RIVM.

Coronavirus update

Gratis scheidingsscan

De BFPA scheidingsscan geeft je in een paar minuten tijd een indicatie welke begeleiding het beste bij je past bij scheiden of uit elkaar gaan. De scan bestaat uit 10 tot maximaal 15 meerkeuzevragen. De begeleiding die het beste bij je past kan, de advocaat, de notaris, de mediator, of de financieel echtscheidingsadviseur (RFEA) zijn. De scan geeft je ook een idee waar je bij de scheiding of uit elkaar gaan aan moet denken, in juridische als ook in financiële en fiscale zin.

Doe de scheidingsscan

BFPA financieel & fiscaal advies en begeleiding bij scheiding

Op een goede manier uit elkaar gaan, doen jullie onderling overleg. BFPA verzorgt de juridische, financiële en fiscale advisering en de volledige begeleiding van jullie scheidingsproces. De begeleiding is inclusief het verzoek tot echtscheiding via de advocaat. Betreft het de beëindiging van een geregistreerd partnerschap zonder minderjarige kinderen? In dat geval regelen jullie de scheiding met begeleiding van BFPA zonder advocaat. Wonen jullie samen met een samenlevingsovereenkomst? Dan is in de samenlevingsovereenkomst geregeld hoe jullie uit elkaar gaan. Hebben jullie geen samenlevingsovereenkomst?  In dat geval regelen jullie alles, bij voorkeur in onderling overleg, bij het uit elkaar gaan. BFPA is in 2015 gestart door Frans Bekker RFEA REP financieel echtscheidingsadviseur en - begeleider. Lees meer over BFPA.

Op de dienstverlening van BFPA zijn de AVG privacy statement en de algemene voorwaarden van BFPA van toepassing.

Latest Posts